Decaf

Nooit meer slapeloze nachten

Lekker bezig!

Geschikt als een duurzame Nespresso Decaf capsule

Wat is decaf koffie?
Decaf is de afkorting van decaffeinated coffee. Met andere woorden: cafeïnevrije koffie. Cafeïne kan je geheugen en concentratievermogen verbeteren, maar verhoogt ook je bloeddruk. Decaf koffie is in het leven geroepen omdat sommige mensen last kunnen hebben van de effecten van cafeïne. Sommige mensen kunnen er nou eenmaal beter tegen dan anderen. Ben je bijvoorbeeld zwanger of heb je hartproblemen, dan kan je prima je normale kop koffie vervangen door een Decaf.

Hoe verwijderen De Koffiejongens de cafeïne uit de koffieboon?
Oke, decafeïneren… Wij het leggen het je graag uit. Wij gebruiken koolzuur om de cafeïne uit de boon te halen. We leggen de boon in feite in een bad met prikwater. Het koolzuur haalt de cafeïne uit de boon. Vervolgens laten we de bonen drogen voor we de boon branden.

Gaan er smaken verloren?
In het koolzuurbad wordt alleen de cafeïne uit de boon gehaald, dit heeft geen invloed op de smaak van een Decaf koffie. De aroma’s uit de boon komen namelijk pas vrij tijdens het branden van de bonen.

Probeer 60 cups


De-Koffiejongens-proefabonnement

Waarom kiezen voor een Decaf van De Koffiejongens?

Heerlijke en duurzame Nespresso Decaf koffiecups

Hoe zet ik een Decaf koffie van De Koffiejongens?

Als Decaf Lungo: onze Decaf is vol van smaak en daarom perfect om te drinken als een Lungo Koffie. Je gebruikt hiervoor de knop voor de grote kop op je Nespresso-apparaat. Vervolgens geniet je van een heerlijke kop koffie in het formaat zoals jij deze gewend bent. Of zet een Decaf Espresso: de perfecte shot die je zelfs nog voor het slapen gaan kan drinken. Door de Decaf als Espresso te zetten krijg je een geconcerteerde intense smaak. Gebruik hiervoor de knop voor het kleine kopje.

Wat blijft er nog over van mijn duurzame Nespresso Decaf cup?

Wat ervan overblijft is precies waar de Decaf voor bedoeld is. Ten eerste een kopje vol smaak en genot geschikt voor in een Nespresso-machine. Ten tweede, naast het feit dat wij voor jou de cafeïne uit de bonen verwijderen, lost de cup zichzelf op nadat je deze weggooit in de GFT bak. Echt? Ja, omdat het cupje 100% biologisch afbreekbaar is. Dus niet alleen lekker maar ook nog eens hartstikke duurzaam!

Probeer 60 cups