Ristretto

Onze kleine krachtpatser!

Lekker bezig!

Klein maar vol en krachtig van smaak

Wat betekent Ristretto?

De naam van deze koffiesoort komt uit het Italiaans. Letterlijk betekent het ‘beperkt’. Daarmee doelen we op het beperkte formaat.

Wat is het verschil tussen een Ristretto en een Espresso?

Er is een klein onderscheid, in principe is de bereidingswijze bijna gelijk aan elkaar. Het verschil zit hem in de hoeveelheid water. Voor onze Espresso cups gebruik je 40 ml water. Voor de Ristretto gebruik je 25ml. Net iets meer dan de helft. Er stroomt tijdens het zetten onder hoge druk dus minder water door de cup, wat vervolgens een nog krachtigere smaak geeft dan een Espresso.

Smaken onze Ristretto en Espresso hetzelfde? 

Het antwoord is nee. We gebruiken minder water, maar evenveel koffie. Daardoor is de Ristretto sterker en voller van smaak. Voor de Ristretto cups gebruiken we andere bonen, die we ook nog eens iets donkerder branden. Ook dat proef je terug in de intense smaak. Een overzicht van de herkomst en branding van al onze smaken vind je in de smaakwijzer. Met die info kan je gemakkelijk jouw persoonlijke abonnement of losse bestelling samenstellen. Handig!

Probeer 60 cups

De-Koffiejongens-proefabonnement

Een Ristretto Nespresso geschikte cup van De Koffiejongens?

Duurzame Ristretto Nespresso capsules

Hoe zet ik een Nespresso Ristretto van De Koffiejongens?

Bij je Nespresso-apparaat houdt je de knop voor de kleine kop in tot 25 ml. Vanaf nu zet jouw Nespresso-machine constant de perfecte Ristretto! Gebruik hiervoor een Ristretto/Espresso formaat kopje.

Waarom kiezen voor een Ristretto?

Ondanks dat een Ristretto koffie in een halve slok gedronken kan worden, krijg je er in een korte tijd een pure smaaksensatie voor terug. Ideaal als opkikker na het diner. Een hele Lungo koffie is dan vaak te veel van het goede. Ook wordt er vaak gekozen voor een Ristretto koffie na een lange dag met heel veel koffie. We zeggen dit niet snel, maar dan heb je misschien genoeg Lungo koffie op. Een Ristretto shot is dan de perfecte oplossing. Waarom? Een Ristretto koffie bevat wel veel smaak, maar weinig cafeïne. Dit komt doordat de Ristretto simpelweg kleiner is dan een Espresso of een Lungo.

Wat maakt onze Ristretto nou zo bijzonder?

Natuurlijk de krachtige, volle smaak. Je zou wel kunnen zeggen, de smaak van koffie is zijn meest pure vorm. Maar het is daarnaast geschikt als een Nespresso Ristretto cup. Deze kan dus gewoon worden gebruikt in ieder Nespresso-apparaat. En het mooie is, de koffiecups zijn ook nog eens 100% biologisch afbreekbaar.

Probeer 60 cups