Werkgever verantwoordelijk gehouden voor slechte koffie op kantoor

Een dikke 40% van de Nederlandse werknemers is ontevreden over kwaliteit van koffie op kantoor. De verantwoordelijke? De werkgever! 93% van de respondenten vind het de verantwoordelijkheid van de baas om voor een goede bak koffie te zorgen.


Penny wise, pound foulish

Werkgevers die verzuimen een goede bak koffie te schenken doen niet alleen de medewerkers tekort, maar ook zichzelf. 2 op de 3 werknemers geeft aan harder te werken met een goede kop koffie. Bijna iedereen (87%) geeft aan dat een smaakvolle kop koffie bijdraagt aan de sfeer op kantoor.

Heel wat over voor een goede kop koffie

Wanneer medewerkers gevraagd wordt wat ze extra zouden doen voor een goede kop koffie geeft 30% aan dat ze per kopje zouden willen betalen. één op de vier geeft aan dat ze een half uur per week extra zouden werken. 12% zou er zelfs een vakantiedag voor over hebben om te ontsnappen aan het slootwater dat geserveerd wordt als koffie.
 

Goede koffie? Ga bij een klein bedrijf werken!

Opvallend: hoe kleiner het bedrijf, hoe meer werknemers tevreden zijn over de kwaliteit van de koffie. Zou dat komen doordat kleinere bedrijven vaker gebruik maken van koffiecups? Wij denken het wel!

Nooit meer zonder koffie?

De keerzijde van de goede koffie die je bij een kleiner bedrijf geserveerd krijgt? De kans is vrij groot dat je zonder koffie komt te zitten. 50% van de respondenten die bij een klein bedrijf werken (minder dan 10 werknemers) geeft aan soms of regelmatig zonder koffie te zitten. Gelukkig hebben wij daar iets op gevonden….
Probeer De Koffiejongens
 
Resultaten komen uit het koffie op kantoor onderzoek van De Koffiejongens, uitgevoerd onder 200 respondenten
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *