Biologisch afbreekbare koffiecups

100% afbreekbare koffiecups, geschikt voor Nespresso

Lekker bezig!

100% bio afbreekbare cups

BIOLOGISCH AFBREEKBARE KOFFIECUPS VAN SUIKER EN MAIS

Onze biologisch afbreekbare koffiecups worden gemaakt van mais en suikerriet. Dat is mooi, want mais en suikerriet kun je oneindig vaak opnieuw planten. Anders dan plastic zullen biologisch afbreekbare koffiecups snel vergaan, waardoor je met jouw kopje koffie geen afval de wereld in brengt. Lekker duurzaam dus! Ouderwetse koffiecups worden gemaakt van aluminium of fossiel plastic. Om dat te maken heb je bauxiet, steenkool of aardolie nodig. Niet alleen het winnen van deze grondstoffen zorgt voor vervuiling, maar ook het verwerken van het afval levert veel extra uitstoot en vervuiling op. Dat probleem heb je met composteerbare koffiecups niet.

BIOLOGISCH AFBREEKBARE KOFFIECUPS COMPOSTEREN SNELLER DAN EEN BANANENSCHIL

Ja, dat lees je goed! De koffiecups vergaan, wanneer ze in een composteringsinstallatie afgebroken worden, sneller dan een bananen- of sinaasappelschil. In de praktijk betekent dat dat de biologisch afbreekbare capsules in 2 à 3 weken vergaan. Dat hebben wij niet verzonnen, dat hebben deze wetenschappers van universiteit Wageningen onderzocht. De koffiecups dragen daarmee niet bij aan de groeiende berg plastic en aluminium afval. Omdat ze biologisch afbreekbaar zijn kunnen de cups wanneer je je kopje koffie hebt gezet dus met een gerust hart in de groene bak.

Je steentje bijdragen aan een beter milieu was nog nooit zo lekker. En gemakkelijk met ons koffie abonnement.

Probeer 60 cups

Biologisch afbreekbare koffiecups | 100% bio afbreekbare capsules

 

De Koffiejongens

Kies jouw pakket bio afbreekbare koffiecups

Krijg nu je eerste 60 cups voor 15,95. Dat is nog geen 27 cent per cup!

 • Kies het pakket dat bij je past
 • Selecteer je favoriete smaken
 • Je zit nergens aan vast: aanpassen, pauzeren of stopzetten kan altijd

 

1e keer15,95

X-small

 • Voor 1 koffie per dag
 • 60 cups elke 8 weken
 • Gratis bezorgd
1e keer15,95

Small

 • Voor 2 koffie per dag
 • 60 cups elke 4 weken
 • Gratis bezorgd
1e keer15,95

Medium

 • Voor 3 koffie per dag
 • 60 cups elke 3 weken
 • Gratis bezorgd
1e keer15,95

Large

 • Voor 4 koffie per dag
 • 60 cups elke 2 weken
 • Gratis bezorgd

Grootverbruiker van biologisch afbreekbare cups?

Kies 120 cups of zelfs nog meer met 25% korting

Dat wil ik
100% Biologisch afbreekbaar

Koffiecups

BIOLOGISCHE KOFFIE, BIOLOGISCHE CUPS


Door onze koffie te drinken draag je dus bij aan betere leefomstandigheden en een eerlijk loon voor de koffieboeren die de koffie verbouwen. We leveren dus niet alleen biologisch afbreekbare koffiecups, maar ook biologische koffie. Ook de natuur wordt beschermd via de certificering van UTZ en de Rainforest Alliance. Dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat de boer minder bestrijdingsmiddelen hoeft te gebruiken en tegelijkertijd meer koffie van hoge kwaliteit kan oogsten. Niet alleen goed voor de natuur dus, maar ook voor de boeren!

AFBREEKBARE KOFFIECUPS OP DE COMPOSTHOOP, KAN DAT?


Dat kan wel, maar dan heb je wat geduld nodig. De biologisch afbreekbare koffiecups vergaan het beste bij een temperatuur van 60 graden. Die temperatuur wordt op een kleine composthoop thuis maar af en toe bereikt. Het zijn composteerbare koffiecups, maar op je eigen composthoop kan het dus wel even duren voordat de composteerbare koffiecups volledig afgebroken zijn. Afhankelijk van de temperatuur kost dit een paar maanden tot een jaar.


VERANTWOORD KARTON OM JE AFBREEKBARE KOFFIECUPS


Wanneer het om duurzaamheid gaat richten we ons op de volledige keten. Daarom zorgen we ervoor dat ook al ons verpakkingsmateriaal FSC gecertificeerd is. Dat betekent dat voor elke boom die gekapt wordt om het karton waar onze capsules in verpakt worden, een nieuwe boom wordt teruggeplaatst. Op die manier blijft het bos behouden voor de mensen en dieren die ervan afhankelijk zijn.


(BIOLOGISCHE) KOFFIE IS EEN BELANGRIJKE BRON VOOR COMPOST


Waarom willen we eigenlijk dat onze cups biologisch afbreekbaar zijn? Simpel: Koffieprut is een belangrijke grondstof voor compost. Te waardevol om weg te gooien dus. Wanneer koffiecups niet biologisch afbreekbaar zijn gaat deze koffieprut verloren in de grijze bak en kan het niet worden gebruikt als compost. Onze afbreekbare koffiecups helpen daarbij om die mooie grondstof te behouden. Daarom zijn alle koffiecups van De Koffiejongens biologisch afbreekbaar.

Wat anderen zeggen

Reviews