Gratis verzending
70.000+ klanten gingen je voor
Gemiddelde beoordeling van 4.8 ★

B Corp gecertificeerd

De makkelijkste manier om je steentje bij te dragen

De Koffiejongens is een B Corp

Bij De Koffiejongens stellen we alles in het werk om ervoor te zorgen dat jij nooit meer zonder koffie komt te zitten. Daarbij vinden we het vanzelfsprekend dat we altijd de juiste keuzes maken. De juiste keuzes maken betekent dat we altijd proberen een positieve invloed te hebben op de maatschappij, het milieu en de verschillende mensen waar wij mee te maken hebben.

Daarom zijn we er trots op dat we B Corp gecertificeerd zijn. Want B Corp is een officiële certificering voor commerciële bedrijven die een positieve impact maken op de maatschappij en de wereld. Een erkenning voor onze inspanningen om de koffie industrie te veranderen.


lungo de koffiejongens thuis composteerbare koffiecups

Wat doet een B Corp

Hoe word je eigenlijk een B Corp?

Bedrijven die B Corp gecertificeerd zijn, streven vrijwillig hoge standaarden na op het gebied van sociale en duurzame prestaties, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie. Hiervoor worden ze getoetst op 5 pijlers: bestuur, werknemers, klanten, milieu en gemeenschap. 

De B Corp status brengt een nadrukkelijke verantwoordelijkheid met zich mee om je blijvend in te zetten op het gebied van een leefbare, veilige en gezonde wereld voor toekomstige generaties. Hoe wij dit doen lees je hieronder.

We doen het samen

B Corp is een netwerk van bedrijven die samen krachten bundelen om impact te maken. Wereldwijd zijn er zo’ n 5.000 B Corps, in Nederland bijna 230. Wij bevinden ons in goed gezelschap. Andere B Corp gecertificeerde bedrijven zijn bijvoorbeeld Dopper, Seepje, Tony Chocolonely, Naïf, Omybag, Mr. Marvis & Mud Jeans.

onze keuzes
samen meer plezier

Onze B Corp route

Onze B Corp score

Om B Corp gecertificeerd te worden moet je een streng impact assessment doorlopen. Dit traject duurt ongeveer een jaar. Om gecertificeerd te worden moet je minimaal 80 van de 200 punten behalen. Onze eerste score is 89.4! Hier zijn we best trots op want de gemiddelde B Corp gecertificeerde score ligt op 83.7. Om je een idee te geven: andere bedrijven die dit assessment doorlopen halen gemiddeld zo’n 50 punten.

Waar wij goed op scoren zijn milieu aspecten, zoals het reduceren van afval en transparantie naar onze klanten. Zaken die wij extreem belangrijk vinden!

Onze uitdagingen

Elke 3 jaar doorloop je opnieuw het assessment om de voortgang te zien. Kansen om ons verder op te ontwikkelen zijn de inkoop bij lokale leveranciers en het monitoren van watergebruik in de keten.

Lees hier ons volledige impact rapport

impact rapport


Ook jij maakt het verschil

Steun onze missie

Doe je met ons mee? Al 70.000 anderen gingen je voor.

probeer met korting

Wat klanten zeggen

Reviews

Lees al onze reviews op Facebook en Google.