De lekkerste koffierecepten

Van de lekkerste lungo tot de meest verrassende special coffee.

Latte Macchiato

 

Bij De Koffiejongens zijn we altijd op zoek naar manieren om je koffie-ervaring te verrijken. Hier is bijvoorbeeld het koffierecept voor een perfecte latte macchiato!

latte macchiato koffierecept

Espresso macchiato

Een espresso, maar dan net iets zoeter. Niet omdat je er suiker in gooit, maar door een klein beetje melkschuim, dat het bittere van de koffie verzacht.

Flat White

Een flat white is eigenlijk een kleine latte en maak je met 1/3 koffie en 2/3 warm opgeschuimde melk. De flat white lijkt op een cappuccino, maar heeft net een sterkere koffiesmaak en iets minder melkschuim.

Flat White koffierecept

IJskoffie

Voor een echte ijskoffie heb je de volgende ingrediënten nodig: ijsblokjes, een cup ristretto of espresso, 100 ml van je favoriete melksoort en optioneel iets zoets (suiker, esdoornsiroop of honing).

Coffee Gingerbeer Float

Een lekker pittig drankje tot het ijs begint de smelten, je proeft dan de heerlijke specerijen en de chocolade noten die in de koffie zitten. Echt een aanrader na een feestelijk etentje!

Lungo Extra Forte met kardemom

 

Bij deze presenteren we trots ons eerste recept die heerlijk is om mee op te warmen tijdens een koude herfstdag.

Lungo met kardemom koffierecept

Cortado

Vind je een cappuccino of flat white te veel? Dan kies je voor een cortado. De cortado is eigenlijk een kleine, sterkere variant van de latte omdat er relatief minder melk aan wordt toegevoegd.

IJskoffie met Speculoos

Zin om echt lekker af te koelen op een warme zomerdag? Aanrader: dit heerlijke ijskoffie recept met speculoos in samenwerking met Foodness.

Cappucino

Cappuccino, een van de meest gedronken koffierecepten van Nederland. De basis van een cappuccino begint (net zoals de latte) bij de espresso. De cappuccino is daarentegen meestal kleiner in volume dan een latte, met een dikkere laag melkschuim.

Ristretto

De naam van deze koffiesoort komt uit het Italiaans. Letterlijk betekent het ‘beperkt’. Daarmee doelen we op het beperkte formaat. Gebruik daarom voor deze koffie een Ristretto/Espresso formaat kopje.

Espresso

Espresso, in het Italiaans: ‘uitgeperst’. In de Espresso cups wordt er onder hoge druk een klein volume aan water door de koffie geperst.

Decaf

Decaf is de afkorting van decaffeinated coffee. Met andere woorden: cafeïnevrije koffie. Onze decaf cup kun je zowel als een lungo als een espresso drinken.

Lungo

Lungo is Italiaans voor lang. Een Lungo koffie heeft hetzelfde gewicht aan koffie als een Espresso, maar heeft meer water nodig en dus ook een langere doorlooptijd. We hebben 3 soorten Lungo cups, maar je zet ze allemaal op dezelfde manier.