Betaal nu 14% mannentoeslag

14% Mannentoeslag

Waarom eigenlijk?

Mannen verdienen in Nederland gemiddeld 14% meer salaris dan vrouwen. Bij De Koffiejongens vinden we dat raar.

Daarom introduceren we nu als eerste merk ter wereld: mannentoeslag. Wij vinden dat als mannen 14% meer salaris krijgen dan vrouwen, ze ook wel 14% meer kunnen betalen voor onze koffiecups. Deze toeslag is vrijwillig en mag ook betaald worden door vrouwen en zij die zich anders definiëren

De 14% mannentoeslag houden we niet zelf: die gaat naar de ondernemersopleiding van Project Fearless, een stichting die zelfbewustzijn bij meisjes in de leeftijd van 9-14 stimuleert.

Probeer onze koffie

Project Fearless - De Koffiejongens

Lonen gelijktrekken, ongelijkheid laten voelen

Vrouwen die minder verdienen dan mannen in dezelfde functie, dat is toch allang verleden tijd? Helaas niet. Vrouwen verdienen in Nederland gemiddeld 14% minder salaris dan mannen. “Een bizar groot verschil dat in een werkend leven kan oplopen tot wel €300.000,” aldus econome en auteur Sophie van Gool. 

Het verschil viel ons ook bij De Koffiejongens op. We merkten dat vrouwelijke sollicitanten vaak lagere salariswensen hadden dan mannen voor dezelfde functie. Naast dat we zelf alle lonen voor gelijke functies gelijktrekken, willen we iets doen om de loonkloof onder de aandacht te brengen. Daarom betalen mannen nu 14% meer voor onze koffie.

We willen met deze mannentoeslag 25.000 euro ophalen voor Project Fearless, een non-profit organisatie die zelfbewustzijn stimuleert bij meisjes. Als de opbrengst van de toeslag niet toereikend is vullen wij het verschil zelf aan. Met de mannentoeslag willen we aandacht vragen voor salarisongelijkheid in Nederland. Natuurlijk lossen we hiermee het probleem niet meteen op, maar door als kleine onderneming deze stichting te steunen, kunnen we direct impact maken. En hopen we natuurlijk dat meer bedrijven, net als wij, salarissen gaan rechttrekken.

De Koffiejongens x Project Fearless

Tot slot: we begrijpen natuurlijk ook dat er gendervariaties zijn en dat een binaire man/vrouw indeling niet bestaat. Onderzoeken naar salarisverschillen in Nederland gaan alleen nog wel uit van zo’n indeling. Uiteraard is iedereen welkom om van onze koffie te genieten én mag iedereen kiezen om 14% meer te betalen om Project Fearless te steunen.

Voor meer informatie over de loonkloof in Nederland: Lees hier de gastblog die Sophie van Gool voor ons schreef.

Over de mannentoeslag

Meest gestelde vragen

Wat is de mannentoeslag?

De mannentoeslag is een vrijwillige, eenmalige bijdrage van 14% bovenop de normale prijs van onze koffie.

Waarom is de mannentoeslag 14%?

Het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen in Nederland is 14%. (bron: cbs)

Is het verschil in loon niet simpelweg te verklaren door het soort werk dat vrouwen doet?

Een deel van het verschil in salaris is inderdaad te verklaren. Vrouwen werken vaker in sectoren werken met lagere lonen. Ook hebben vrouwen minder vaak leidinggevende functies. Hiermee valt zo’n 9% te verklaren. Maar: verklaren is niet hetzelfde als rechtvaardigen. Hoe komt het dat vrouwen minder vaak leidinggevende functies hebben? Hoe komt het dat vrouwen vaker in minder betaalde banen werken? We zouden er wel een boek over kunnen schrijven, maar gelukkig was Sophie van Gool ons al voor: Waarom vrouwen minder verdienen.

Waarom is dit belangrijk voor De Koffiejongens

Wij liepen in een sollicitatietraject aan tegen het bestaan van de loonkloof. Toen we eenmaal wisten van het bestaan van de loonkloof vonden we dat we niet langer weg konden kijken. Daarom hebben we besloten er deze aandacht aan te geven.

Wie moet/mag de mannentoeslag betalen?

Niemand moet, iedereen mag de mannentoeslag betalen. We willen niet een nieuwe kloof slaan. Daarom nodigen we iedereen uit de mannentoeslag te betalen.

Wat doen jullie met de opbrengst van de mannentoeslag?

De opbrengst van de mannentoeslag komt volledig ten goede aan Project Fearless. Dit is een non-profit organisatie die zelfbewustzijn stimuleert bij meisjes in de leeftijd van 9-14 jaar.

Hoe kan ik de mannentoeslag betalen?

Je kunt bij het bestellen aangeven of je deze eenmalige toeslag wilt betalen. Heb je al een abonnement? Dan kun je in je account aangeven dat je de toeslag wilt betalen.

De Koffiejongens

Kies je pakket

 • Kies het pakket dat bij jou past
 • Bepaal zelf de mix van smaken
 • Jij bent de baas: aanpassen, pauzeren of stopzetten kan altijd

X-small

 • Voor 1 koffie per dag
 • 60 cups elke 8 weken
 • Gratis bezorgd

Small

 • Voor 2 koffie per dag
 • 60 cups elke 4 weken
 • Gratis bezorgd

Medium

 • Voor 3 koffie per dag
 • 60 cups elke 3 weken
 • Gratis bezorgd

Large

 • Voor 4 koffie per dag
 • 60 cups elke 2 weken
 • Gratis bezorgd

DRINK JE VEEL MEER, OF JUIST VEEL MINDER KOFFIE?

We zijn van alle markten thuis: van 60 cups elke 12 weken tot 2000 cups elke week.
Altijd een abonnement dat bij jou past. Cheers!

Dat wil ik

Liever bestellen zonder abonnement?

Ook dat kan! Mét 14% Mannentoeslag, als je durft.

Wat klanten zeggen

Reviews

4.7
Gebaseerd op 1454 beoordelingen
Super blij met de heerlijke koffie, super service en composteerbare cups. Een bewuste keuze voor mijn bedrijf!
Linda Lebesque (.
Linda Lebesque (.
17:39 11 Oct 21
Heerlijke koffie en cupjes zijn recyclebaar
Annet S.
Annet S.
09:03 12 Oct 21
Prima koffie, net binnen. Maar dit is ook meteen de laatste bestelling nu ik erachter kwam dat de Koffiejongens... discrimineren. Wat een deugkneuzen weer zeg. Gaan ze nu ook bijvoorbeeld mensen van kleur goedkopere koffie geven of gehandicapten of senioren? Die hebben gemiddeld genomen ook lagere inkomsten. Dit werkt alleen maar weer tot tegenstellingen en gefrustreerde mensen. Verdeel en heers. De politiek zal blij met jullie zijn.Lees meer
Vincent S.
Vincent S.
09:27 10 Oct 21
(H)eerlijke koffie en fantastische service
Nieske H.
Nieske H.
10:57 01 Oct 21
Leuk statement, mannen betalen 14% meer omdat ze 14% meer verdienen. Geldt dat ook voor de koffiejongens en krijgen... julie nu28% meer door deze actie? Logischer was geweest vrouwen 14% korting te geven. Maar ik waardeer jullie actie betrokkenheid hoor.Lees meer
Marieke T.
Marieke T.
17:03 09 Oct 21
Heerlijke koffie. Krijg ik iedere maand op tijd thuis in de bus
Annet van W.
Annet van W.
18:25 30 Sep 21
Heerlijke koffie, genieten
Astrid van der V.
Astrid van der V.
07:38 06 Oct 21
Heerlijke koffie en de cupjes kunnen gewoon bij het GFT-afval!
Dat is pas zuivere koffie!!!🤗
Yolanda V.
Yolanda V.
06:54 29 Sep 21
Fantastic coffee, always delivered on time. Flexible choices on your abonnement and delivery times. Love the fact that... they care for the planet. Highly recommended. Would be great to have English content as well.Lees meer
May G
May G
21:35 05 Oct 21

Lees al onze reviews op Facebook en Google.