Alternatief voor Recyclebare Koffiecups?

Biologisch afbreekbare koffiecups geschikt voor Nespresso

Lekker bezig!

Biologisch Afbreekbare Koffiecups van De Koffiejongens

Koffiecups recyclen, hoe werkt dat?

Misschien wist je al dat het mogelijk was je Nespresso cups in te leveren en zo te recyclen. Koffiecups die recyclebaar zijn moeten volledig van aluminium gemaakt zijn. Na het inzamelen worden deze cupjes in stukken gescheurd. Daarbij wordt de koffieprut die in de capsule is overgebleven gescheiden van de cup. De koffiecup kan daarna gerecycled worden, en de koffieprut wordt gebruikt voor het maken van compost. Door je gebruikte Nespresso cups in te leveren (je koffiecups recyclen) ben je dus duurzaam bezig. Maar wist je dat het nog beter kan?

Nooit meer Nespresso cups inleveren

Yes. Koffiecups die jij kunt gebruiken in je Nespressomachine, maar dan 100% biologisch afbreekbaar. Je hebt je Nespresso-apparaat nog nooit zo duurzaam gebruikt! Met onze koffiecups draag je zonder moeite bij aan een schone wereld en een gezond milieu. Je Nespresso cups inleveren hoeft ook niet meer. Onze capsules kunnen na gebruik namelijk rechtstreeks de groene bak in of op je eigen composthoop. De koffiecups worden onderdeel van het compost, samen met de koffieprut. De cup hoeft daarvoor dus niet eerst van de koffie te worden gescheiden. Dat scheelt gedoe en levert nog meer compost op.

Slimmer en makkelijker dan recylebare koffiecups. Je steentje bijdragen aan een beter milieu was nog nooit zo lekker. En gemakkelijk.

Probeer 60 cups


De-Koffiejongens-proefabonnement

Composteerbare Koffiecups

Pakketten

Je eerste 60 duurzame biologisch afbreekbare koffiecups voor Nespresso voor 15,95. Dat is nog geen 27 cent per cup!

 • Kies het pakket dat bij je past
 • Selecteer jouw favoriete duurzame koffiecups
 • Je zit nergens aan vast: aanpassen, pauzeren of stopzetten kan altijd

 

1e keer17,95

X-small

 • Voor 1 koffie per dag
 • 60 cups elke 8 weken
 • Gratis bezorgd
1e keer17,95

Small

 • Voor 2 koffie per dag
 • 60 cups elke 4 weken
 • Gratis bezorgd
1e keer16,95

Medium

 • Voor 3 koffie per dag
 • 60 cups elke 3 weken
 • Gratis bezorgd
1e keer15,95

Large

 • Voor 4 koffie per dag
 • 60 cups elke 2 weken
 • Gratis bezorgd

Grootverbruiker van koffie capsules?

Kies 120 cups of zelfs nog meer met 25% korting

Dat wil ik
Waarom koffiecups van De Koffiejongens?

Het alternatief voor recyclebare koffiecups

Koffiecups recyclen of composteren?

Onze capsules zijn niet gemaakt van aluminium en fossiel plastic, maar van planten. Waar je recyclebare Nespresso cups moet inleveren of inzamelen, is dat bij onze cups niet nodig. De capsules van De Koffiejongens zijn zo gemaakt dat ze in een composteringsinstallatie nog sneller vergaan dan een bananenschil. Nooit meer Nespresso cups inleveren dus! Daarbij komt ook de voedzame koffieprut op de composthoop terecht, waar je plantjes dan weer erg blij van worden. Die koffieresten vormen de perfecte voedingsbodem voor alles wat groeit.

Zelf composteren

Je kunt onze capsules ook op je eigen composthoop gooien. Onze koffiecups zijn gecertificeerd met het OK Compost HOME certificaat. Het OK Compost HOME certificaat geeft aan dat de cups bij een temperatuur tussen de 20-30C binnen 26 weken composteren. Op jouw composthoop kan het composteren sneller of langzamer gaan. Dit heeft te maken met onder andere de samenstelling van je composthoop. Het kan ook helpen om de cups fijn te snijden voordat je ze toevoegt aan de composthoop, zodat ze sneller afbreken.

Je Nespresso cups niet recyclen, maar bij het gft

Anders dan Nespresso cups inleveren kun je de capsules van De Koffiejongens dus gewoon in de gft-bak doen. Een steentje bijdragen aan een beter milieu was op die manier nog nooit zo lekker en zo gemakkelijk. Nespresso cups inleveren is voor veel mensen teveel gedoe, waardoor de cups toch vaak in het restafval belanden. Dat is een probleem omdat dit soort recyclebare koffiecups gemaakt worden van de grondstof bauxiet, een bron die eindig is. Met biologisch afbreekbare koffiecups heb je al die problemen niet. Dus wat kies jij, koffiecups recyclen of composteren?