Gratis verzending
70.000+ klanten gingen je voor
Gemiddelde beoordeling van 4.8 ★

Welkom bij
De Koffiejongens!

Zo haal je alles uit je nieuwe cups

Fantastisch dat je gekozen hebt voor de koffiecups van De Koffiejongens. Graag helpen we je een eindje op weg om het maximale uit je nieuwe cups te halen. Zoals:

Geniet van de koffie!

Stel je Nespresso machine in voor jouw cups

Een Nespresso machine kent twee standaardinstellingen voor de waterinhoud. Ze zijn je vast al bekend, het zijn namelijk de icoontjes met het kleine kopje (Espresso) en grote kopje (Lungo) bovenop je machine. Zodra je op deze icoontjes drukt, begint de machine te lopen. Voor onze koffiecups adviseren wij de volgende waterinhoud: 

  • Lungo (gewoon, forte, extra forte) 90 ML
  • Espresso 40 ML
  • Ristretto 25-40 ML
  • Decaf (Lungo) 90 of (Espresso) 40 ML 

Instellingen machine veranderen

  • Zet je machine aan, pak een maatbekertje en zet deze onder de machine. 
  • Selecteer het knopje met het juiste icoontje (Espresso of Lungo) voor je gewenste bakkie.
  • Houd het knopje ingedrukt tot de juiste inhoud voor jouw kopje koffie is bereikt.
  • Je machine onthoudt deze instelling nu voor de volgende kopjes die je gaat zetten. Top toch?

Smaak aanpassen

Smaken verschillen en je kan er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een beetje te spelen met de smaken. Hierbij wat tips & tricks op het gebied van waterinhoud om de smaak van jouw kopje koffie te perfectioneren.

Vind je de koffie te zuur? 

Jouw koffie heeft meer water nodig. Laat de machine iets langer doorlopen.

Vind je de koffie te bitter? 

Jouw koffie heeft minder water nodig. Laat de machine iets korter doorlopen.

Vind je de koffie te sterk?

Jouw koffie heeft meer water nodig. Laat de machine iets langer doorlopen.

Vind je de koffie te licht?

Jouw koffie heeft minder water nodig. Laat de machine iets korter doorlopen.

Biologisch afbreekbare koffiecups verwerken

Ooit een plant in de vorm van een koffiecup gezien? Nu wel! Onze koffiecups zijn namelijk gemaakt van planten. 100% natuur en nog steeds 100% biologisch afbreekbaar. Je hoeft ze dus niet bij het restafval te doen, maar gooit ze zo bij het GFT of op je composthoop.

Dat zorgt voor minder afval en meer vruchtbare compost, waar weer plantjes van kunnen groeien. Mooi toch? Met onze composteerbare koffiecapsule draag je met gemak een steentje bij voor de natuur.

Kan ik de cups bij het GFT gooien?

Jazeker. De koffiecups zijn TUV OK Compost en TUV OK Compost HOME gecertificeerd. Dat houdt in dat ze zowel thuis als industrieel gecomposteerd kunnen worden.

Mogen de koffiecups op mijn composthoop?

Ja, onze koffiecups mogen op je composthoop! Onze koffiecups zijn gecertificeerd met het OK Compost HOME certificaat. Het OK Compost HOME certificaat geeft aan dat de cups bij een temperatuur tussen de 20-30C binnen 26 weken composteren. Op jouw composthoop kan het composteren sneller of langzamer gaan. Dit heeft te maken met onder andere de samenstelling van je composthoop.

Het kan ook helpen om de cups fijn te snijden voordat je ze toevoegt aan de composthoop, zodat ze sneller afbreken.

Wat is composteren?

Composteren is het proces waarbij organisch materiaal, zoals afval van groenten, fruit, bladeren en gazonafval, wordt omgezet in compost. Compost is een rijk humusachtig materiaal dat kan worden gebruikt als meststof voor tuinen en planten. Het is een natuurlijke manier om afval te verwerken en tegelijkertijd de bodem te verrijken.

Er zijn veel verschillende dingen die je op een composthoop kan gooien. Bijvoorbeeld afval dat afkomstig is uit de keuken, zoals fruit- en groenteschillen, koffiedik en eiervellen. En dus ook: onze composteerbare koffiecups.

Wil je meer weten over composteren? Lees hier hier hoe je het kunt leren.

Wat moet ik doen als ik geen composthoop of GFT-bak heb?

Heb je geen composthoop én geen groene bak? Dan nemen wij de cups graag retour. We kunnen er namelijk ook zelf biogas van maken. Wil je een retourlabel? Neem contact op met onze klantenservice.