Gratis verzending
70.000+ klanten gingen je voor
Gemiddelde beoordeling van 4.8 ★

Biologisch afbreekbare koffiecups

Hoera! Vanaf nu zijn al onze koffiecups biologische afbreekbaar. Dat betekent dat jij de cups na gebruik bij het gft-afval mag gooien. Lekker bezig!

 

Jaarlijks miljoenen cups bij het restafval

Elk jaar belanden miljoen koffiecups bij het restafval. Hartstikke zonde, want de koffie die in de cup zit is een super voedzame compost stof. Je plantjes zijn er dol op! Daarom zijn wij hartstikke trots dat wij vanaf nu volledig overgaan op 100% biologisch afbreekbare koffiecups. Zo kunnen wij met zijn allen ons steentje bijdragen aan het verlagen van de hoeveelheid afval die elkaar geproduceerd wordt.

 

 

Koffiecups van suikerriet, mais & zetmeel

Onze biologisch afbreekbare cups bestaan voornamelijk uit bioplastic. Dat is plastic dat wordt gemaakt van onder andere suikerriet, mais & zetmeel. Dit bioplastic is volledig biologisch afbreekbaar, helemaal in lijn met de officiële normen en richtlijnen.

Van koffie tot compost

Leuk, maar wat betekent dat nou? In het kort: na gebruik kun je onze koffiecups bij het gft-afval gooien. Bij de afvalverwerking lossen de cups op. De koffie wordt, samen met de bananenschillen en andere etensresten omgezet in super voedzame compost. Lekker bezig!

Biologisch afbreekbare koffiecups - blog

Zijn we nu klaar?

We blijven onze Nespresso cups altijd door ontwikkelen. Onze droom: een koffiecup die je op de composthoop in je eigen tuin kunt gooien. Hoe tof zou dat zijn?

 

Je steentje bijdragen aan een beter milieu was nog nooit zo lekker. En gemakkelijk.

 

20 reacties op “Biologisch afbreekbare koffiecups”

 1. thijs schreef:

  Wat tof dat jullie nu ook afbreekbare Cups hebben, nu is mijn vraag. Kan ik deze ook zelf in mijn tuin leggen?

 2. Marijn schreef:

  Goed initiatief! Ik vraag me nog wel af hoelang het duurt voordat de cups composteren? Meestal worden deze cups alsnog verbrand omdat ze niet lang genoeg bewaard kunnen worden om te composteren. Hoe zit dit precies?

 3. dekoffiejongens schreef:

  Onze cups voldoen aan de EN 13432 norm. Die stelt dat binnen 12 weken de cup zover afgebroken moet zijn dat 90% van de cup door een super fijne zeef moet vallen. Helaas zijn er afvalverwerkers die vanwege financiële redenen er voor kiezen om gft afval niet in 12 weken, maar sneller te verwerken. Bij partijen die zo te werk gaan worden onze cups uit het gft afval gefilterd en verwerkt met het restafval.
  Wij gaan het gesprek aan met afvalverwerkers die onze cups uit het gft afval filteren, wij vinden namelijk dat dat niet zou moeten. Net als deze onderzoekers van de universiteit van Wageningen trouwens: https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/food-biobased-research/Show-fbr/Composteerbare-plastics-breken-snel-genoeg-af-in-de-huidige-Nederlandse-GFT-afvalverwerking.htm
  Overigens zitten we niet stil: we werken aan een cup die je thuis op je eigen composthoop kunt gooien. Hoe mooi is dat!

 4. dekoffiejongens schreef:

  Thijs: de cups verdwijnen niet als je ze in de tuin legt. Tenzij iemand anders ze meeneemt natuurlijk…

 5. Michel Buitenhuis schreef:

  Hallo,
  Afvalverwerkers hebben een composteertijd die past bij de verwerking van GFT. Daar zijn de installaties voor gebouwd. Koffiecups horen niet thuis in het GFT, omdat het geen GFT is. GFT is namelijk Groente Fruit en Tuinafval en geen verpakkingsafval. Bij deze nodig ik jullie dan ook uit om het gesprek aan te gaan met een GFT verwerker. Je kunt me gerust contacteren, aangezien ik werk bij een GFT composteerder.

 6. dekoffiejongens schreef:

  Ha Michiel, we gaan ook graag met jou het gesprek aan. Wordt vervolgd!

 7. Annemiek schreef:

  Ik ben heel benieuwd of hier al duidelijkheid over is. Graag maak ik gebruik van dit soort composteerbare cups, maar dan wel zodat ze bij het GFT kunnen en niet alsnog worden verbrand. Er is veel tegenstrijdige informatie te vinden, ook bij andere (composteerbare) koffiecups aanbieders.

  1. dekoffiejongens schreef:

   Onze cups voldoen aan de EN 13432 norm. Die stelt dat binnen 12 weken de cup zover afgebroken moet zijn dat 90% van de cup door een super fijne zeef moet vallen. Helaas zijn er afvalverwerkers die vanwege financiële redenen er voor kiezen om gft afval niet in 12 weken, maar sneller te verwerken. Bij partijen die zo te werk gaan worden onze cups uit het gft afval gefilterd en verwerkt met het restafval.
   Wij gaan het gesprek aan met afvalverwerkers die onze cups uit het gft afval filteren, wij vinden namelijk dat dat niet zou moeten. Net als deze onderzoekers van de universiteit van Wageningen trouwens. link: bit.ly/onderzoek_wur
   Overigens zitten we niet stil: we werken aan een cup die je thuis op je eigen composthoop kunt gooien. Hoe mooi is dat!

 8. Karin van Oost schreef:

  Hallo mannen, weten jullie of de cups na fermentatie (bokashi) wel afbreken? Anders probeer ik het graag.

 9. Charlotte Van Erp Taalman Kip schreef:

  Ik heb voorheen biologisch afbreekbare cups gehad van een ander merk die het niet goed deden in het apparaat maar wel heel goed in onze eigen composthoop. Na een seizoen was hiervan niks terug te vinden (maar misschien kunnen wij gewoon heel goed composteren 😉 ) Heel benieuwd hoe deze het gaan doen.

  1. dekoffiejongens schreef:

   goed zeg! Ben benieuwd hoe onze cups het op jouw composthoop doen👍

 10. Ingrid schreef:

  Eigenlijk geen reactie. Ik ben tevreden. Ik zou graag even voor een maand mijn abonnement stil willen zetten. In verband met de vakantie.
  Ik hoop dat jullie dat begrijpen.
  Graag hoor ik een antwoord hierop,
  Groeten,

  1. dekoffiejongens schreef:

   Ha Ingrid,
   Sorry voor de late reactie. Ben je hier inmiddels bij geholpen door de klantenservice? Die zijn te bereiken via info@dekoffiejongens.nl

 11. Michelle schreef:

  Ik ben super blij met de koffie! Hij is lekker, makkelijk en minder vervuilend! Ik heb een cupje in de wormenbak gedaan! Ben benieuwd wat ermee gebeurd 🙂

 12. Jeannette schreef:

  Volgens milieucentraal mogen jullie cupjes niet bij het gft. Helaas: dan stappen we toch weer over op andere cupjes.

  1. dekoffiejongens schreef:

   Ha Jeanette, onze cups composteren binnen een week of twee. Dat is ruim snel genoeg om bij het gft te verwerken.

 13. Nynke schreef:

  Ik wil de koffiecups graag op mijn eigen compostbult gooien. Zoals ik nu doe met al met gft afval. Mijn ervaringen met een ander merk, is dat ze dan niet gaan composteren.
  Hoe zit het met jullie koffiecups?

  1. dekoffiejongens schreef:

   Ha Nynke, dat kan wel, maar composteren duurt dan lang. Onze cups composteren het best bij een temperatuur van zo’n 60 graden. Dus ik zou ze gewoon bij het gft weggooien.

 14. Jon schreef:

  Ik heb ze in mijn tuin gegooid. Helaas zie in na vele maanden geen enkel bewijs dat ze aan t vergaan zijn. Kan natuurlijk helemaal aan mij liggen, maar dit is mij persoonlijke ervaring.

  1. dekoffiejongens schreef:

   Ha Jon, in je tuin gooien is natuurlijk wat anders dan composteren. Je kunt ze eventueel wel op je eigen composthoop composteren, maar composteren duurt dan lang.Onze cups composteren het best bij een temperatuur van zo’n 60 graden. Dus ik zou ze gewoon bij het gft weggooien.

Reageren is op dit moment niet mogelijk.