Biologisch afbreekbare koffiecups ?

Hoera! Vanaf nu zijn al onze koffiecups biologische afbreekbaar. Dat betekent dat jij de cups na gebruik bij het gft-afval mag gooien. Lekker bezig!

 

Jaarlijks miljoenen cups bij het restafval

Elk jaar belanden miljoen koffiecups bij het restafval. Hartstikke zonde, want de koffie die in de cup zit is een super voedzame compost stof. Je plantjes zijn er dol op! Daarom zijn wij hartstikke trots dat wij vanaf nu volledig overgaan op 100% biologisch afbreekbare koffiecups. Zo kunnen wij met zijn allen ons steentje bijdragen aan het verlagen van de hoeveelheid afval die elkaar geproduceerd wordt.

 

Biologisch afbreekbare cups bestellen

 

Koffiecups van suikerriet, mais & zetmeel

Onze biologisch afbreekbare cups bestaan voornamelijk uit bioplastic. Dat is plastic dat wordt gemaakt van onder andere suikerriet, mais & zetmeel. Dit bioplastic is volledig biologisch afbreekbaar, helemaal in lijn met de officiële normen en richtlijnen.

Van koffie tot compost

Leuk, maar wat betekent dat nou? In het kort: na gebruik kun je onze koffiecups bij het gft-afval gooien. Bij de afvalverwerking lossen de cups op. De koffie wordt, samen met de bananenschillen en andere etensresten omgezet in super voedzame compost. Lekker bezig!

Biologisch afbreekbare koffiecups - blog


Zijn we nu klaar?

We blijven onze cups altijd door ontwikkelen. Onze droom: een koffiecup die je op de composthoop in je eigen tuin kunt gooien. Hoe tof zou dat zijn?

 

Je steentje bijdragen aan een beter milieu was nog nooit zo lekker. En gemakkelijk.

 

6 reacties op “Biologisch afbreekbare koffiecups ?”

 1. dekoffiejongens schreef:

  Ha Michiel, we gaan ook graag met jou het gesprek aan. Wordt vervolgd!

 2. Michel Buitenhuis schreef:

  Hallo,
  Afvalverwerkers hebben een composteertijd die past bij de verwerking van GFT. Daar zijn de installaties voor gebouwd. Koffiecups horen niet thuis in het GFT, omdat het geen GFT is. GFT is namelijk Groente Fruit en Tuinafval en geen verpakkingsafval. Bij deze nodig ik jullie dan ook uit om het gesprek aan te gaan met een GFT verwerker. Je kunt me gerust contacteren, aangezien ik werk bij een GFT composteerder.

 3. dekoffiejongens schreef:

  Thijs: de cups verdwijnen niet als je ze in de tuin legt. Tenzij iemand anders ze meeneemt natuurlijk…

 4. dekoffiejongens schreef:

  Onze cups voldoen aan de EN 13432 norm. Die stelt dat binnen 12 weken de cup zover afgebroken moet zijn dat 90% van de cup door een super fijne zeef moet vallen. Helaas zijn er afvalverwerkers die vanwege financiële redenen er voor kiezen om gft afval niet in 12 weken, maar sneller te verwerken. Bij partijen die zo te werk gaan worden onze cups uit het gft afval gefilterd en verwerkt met het restafval.

  Wij gaan het gesprek aan met afvalverwerkers die onze cups uit het gft afval filteren, wij vinden namelijk dat dat niet zou moeten. Net als deze onderzoekers van de universiteit van Wageningen trouwens: https://www.wur.nl/nl/Onderzoek-Resultaten/Onderzoeksinstituten/food-biobased-research/Show-fbr/Composteerbare-plastics-breken-snel-genoeg-af-in-de-huidige-Nederlandse-GFT-afvalverwerking.htm

  Overigens zitten we niet stil: we werken aan een cup die je thuis op je eigen composthoop kunt gooien. Hoe mooi is dat!

 5. Marijn schreef:

  Goed initiatief! Ik vraag me nog wel af hoelang het duurt voordat de cups composteren? Meestal worden deze cups alsnog verbrand omdat ze niet lang genoeg bewaard kunnen worden om te composteren. Hoe zit dit precies?

 6. thijs schreef:

  Wat tof dat jullie nu ook afbreekbare Cups hebben, nu is mijn vraag. Kan ik deze ook zelf in mijn tuin leggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *