Duurzaam

Benieuwd wat wij allemaal doen op het gebied van duurzaamheid? Lees verder!

100% biologisch afbreekbare koffiecups

Biologisch afbreekbare koffiecup

Iets doen voor een beter milieu was nog nooit zo makkelijk en lekker: onze koffiecups zijn gemaakt van planten en 100% biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat de koffiecups na gebruik bij het GFT kunnen of op je composthoop thuis. Hier worden ze omgezet tot supervoedzame compost. Je plantjes zijn er dol op!

Gecertificeerde koffie

Al onze koffie is gecertificeerd. Dat betekent dat jij, door onze koffie te drinken, bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Bovendien weet je zeker dat jouw koffie is geteeld met respect voor de natuur. Hoe gaat dat in zijn werk?

trainen

De koffieboeren worden door Rainforest Alliance getraind in het gebruik van efficiënte landbouwmethodes die beter zijn voor het milieu. Je kunt hierbij denken aan manieren om het gebruik van kunstmest te minimaliseren, of het gebruik van bestrijdingsmiddelen (lees: gif!) onnodig te maken. Dit heeft twee effecten: ten eerste is het beter voor het milieu. Bovendien haalt de boer meer koffie van hogere kwaliteit van zijn land. En je raadt het al: dat kan weer zorgen voor meer inkomsten. Deze inkomsten zorgen er op hun beurt weer voor dat de boer, zijn gezin én zijn werknemers een beter leven kunnen leiden.

 

controleren

De aangesloten koffieboerderijen worden regelmatig van top tot teen gecontroleerd om te bepalen of ze nog voldoen aan de door de Rainforest Alliance gestelde eisen voor duurzame landbouw.

traceren

Om er zeker van te zijn dat de duurzaam geteelde koffieboon van de hoogste kwaliteit op zijn reis van de boer tot aan jouw keukenkastje niet per ongeluk verwisseld wordt met een gewone koffieboon heeft Rainforest Alliance een wereldwijd traceerbaarheidssysteem ingericht.

Voor nog meer informatie ga je naar de website van Rainforest Alliance

Verantwoord karton

Al ons verpakkingsmateriaal is FSC gecertificeerd. Dat betekent dat de bomen die gebruikt worden om het karton mee te maken duurzaam beheerd worden. Zo wordt er voor elke boom die gekapt wordt ook weer een boom teruggeplant. En natuurlijk gebeurt het oogsten met respect voor de mensen en dieren die afhankelijk zijn het bos. Meer informatie hierover vind je op de website van het FSC. 

 

Duurzaam tot op de deurmat

Natuurlijk doen we er alles aan om onze koffie zo duurzaam mogelijk bij jou thuis te krijgen. Zo wordt al onze koffie ingepakt door medewerkers die vroeger een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Normaal gesproken kwamen zij misschien moeilijker aan een baan, maar voor ons zijn ze onmisbaar!

Wij versturen graag zo veel mogelijk pakketjes. Maar we begrijpen ook dat al die bestelbusjes voor een hoop extra vervuiling zorgen. Daarom bezorgen wij 90% van onze bestellingen met de fiets of lopend. Een stuk minder vervuilend en nog gezond ook!

 

 

 

koffie op de fiets klein