Duurzaam

Benieuwd wat wij allemaal doen op het gebied van duurzaamheid? Lees verder 👇

Gecertificeerde koffie

Al onze koffie is gecertificeerd. Dat betekent dat jij, door onze koffie te drinken, bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Bovendien weet je zeker dat jouw koffie is geteeld met respect voor de natuur. Hoe gaat dat in zijn werk?

trainen

De boeren worden door UTZ en de Rainforest Alliance getraind in  het gebruik van betere, meer efficiënte landbouwmethodes die bovendien beter voor het milieu zijn. Je kunt hierbij denken aan manieren om het gebruik van kunstmest te minimaliseren, of het gebruik van bestrijdingsmiddelen (lees: gif!) onnodig te maken. Dit heeft twee effecten: ten eerste is het beter voor het milieu. Bovendien haalt de boer meer koffie van hogere kwaliteit van zijn land. En je raadt het al: dat kan weer zorgen voor meer inkomsten. Deze inkomsten zorgen er op hun beurt weer voor dat de boer, zijn gezin én zijn werknemers een beter leven kunnen leiden.

 

controleren

De aangesloten koffieboerderijen worden regelmatig van top tot teen gecontroleerd om te bepalen of ze nog voldoen aan de door UTZ en de Rainforest Alliance gestelde eisen voor duurzame landbouw.

traceren

Om er zeker van te zijn dat die duurzaam geteelde koffieboon van de hoogste kwaliteit op zijn reis van de boer tot aan jouw keukenkastje niet per ongeluk verwisseld wordt met een gewone koffieboon hebben UTZ en de Rainforest Alliance een wereldwijd traceerbaarheidssysteem ingericht.

Voor nog meer informatie ga je naar de website van UTZ en de website van de Rainforest Alliance

 

Op weg naar 100% composteerbare cups

Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van cups die je straks in zijn geheel bij het groenafval kunt gooien. De grootste uitdaging waar we voor staan is het luchtdicht maken van de cups. Doe je dat niet (goed) dan wordt je koffie binnen een paar weken oud en smakeloos.

Daarom gebruiken wij nu cups met een aluminium kern. 100% luchtdicht, 100% verse koffie. Maar, eerlijk is eerlijk: aluminium is niet het beste materiaal voor het milieu. Het kost betrekkelijk veel energie om aluminium te maken én het blijft eeuwig bestaan. Plastic is een materiaal dat minder belastend is voor het milieu. Daarom beperken we het gebruik van aluminium tot het minimum: onze cups bestaan voor zo’n 5% uit aluminium. De rest is plastic.

Cups inzamelen?

Dat klinkt als een oplossing, maar de praktijk leert dat minder dan 10% in zo’n geval zijn cups inlevert. Dat betekent dat 90% van het gebruikte aluminium gewoon bij het restafval terechtkomt. Zonde!  Om deze reden zetten wij vol in op 100% composteerbare cups. Wordt vervolgd!

En de plastic soep?

Een enorm probleem, dat grotendeels wordt veroorzaakt door zwerfafval. Denk aan plastic tasjes en plastic wegwerpflesjes. Goed om te weten: zolang jij je cups netjes bij het restafval gooit hoef je je geen zorgen te maken: jouw cups eindigen niet in de oceaan.

 

Duurzaam tot op de deurmat

Natuurlijk doen we er alles aan om onze koffie zo duurzaam mogelijk bij jou thuis te krijgen. Zo wordt al onze koffie ingepakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Normaal gesproken komen zij misschien moeilijker aan een baan, maar voor ons zijn ze onmisbaar! En natuurlijk verpakken we onze koffie in verpakkingen die voor minimaal 95% uit gerecycled papier bestaan.

Wij versturen graag zo veel mogelijk pakketjes. Maar we begrijpen ook dat al die bestelbusjes voor een hoop extra vervuiling zorgen. Daarom bezorgen wij 95% van onze bestellingen met de fiets of lopend. Een stuk minder vervuilend en nog gezond ook 👍

koffie op de fiets klein