De Koffiejongens: duurzaam van boon tot bak

Biologisch afbreekbare koffiecups? Logisch toch? Niet omdat wij wereldverbeteraars zijn, maar omdat het vanzelfsprekend is. Het is namelijk ontzettend zonde dat er zoveel plastic en aluminium wordt gebruikt om maar 6 gram koffie te verpakken. Dat kan beter!

Onze koffiecups zijn op alle vlakken duurzaam. Het niet kiezen voor aluminium capsules is een van de vele stappen die wij zetten om onze klimaatimpact te minimaliseren. Daardoor zijn we sinds 2021 CO₂-neutraal. Zo drink je elke dag lekkere verse koffie zonder je schuldig te voelen over plastic of aluminium capsules. En daar vertellen we je in deze blog meer over.

Duurzaam van boon tot bak

We versturen bijna twee miljoen koffiecapsules per maand. Steeds meer mensen ontdekken onze lekkere én eerlijke koffie, en daar zijn we blij mee! Misschien ken je onze biologisch afbreekbare koffiecups al, maar wist je dat ons volledige productieproces zo duurzaam mogelijk is?

Goed voor de boeren, goed voor de natuur

Die duurzaamheid, die begint al bij de koffieboon. Al onze koffie is bijvoorbeeld Rainforest Alliance gecertificeerd. Dat betekent dat er een eerlijke prijs wordt betaald aan de koffieboeren. Ook worden die getraind om nog efficiëntere landbouwmethodes te gebruiken. Zo kunnen ze betere oogsten behalen met minder kunstmest en pesticiden. Een bijkomend voordeel: de koffie wordt daardoor van betere kwaliteit en dus lekkerder! Dat proef jij dan weer in je koffie.

Ook leveren die kwalitatief sterke koffiebonen meer inkomsten op voor de boer, en belasten ze de natuur minder. Logisch, toch?

Da’s lekker: koffie uit afbreekbare koffiecups!

Koffie uit biologisch afbreekbare koffiecups. Logische keuze toch? Want voor de productie van de meeste koffiecups wordt aluminium en plastic gebruikt. Dat zijn eindige grondstoffen. De productie en het recyclen kosten daarnaast veel energie. Zonde, natuurlijk. Daarom kunnen onze koffiecups na gebruik gewoon bij het gft-afval of op je eigen composthoop. Op die manier belandt de koffieprut op de composthoop, waar het een goede grondstof voor vormt.

Waar worden onze Nespresso koffiecups van gemaakt? Onze koffiecups zijn gemaakt van planten en 100% biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat de koffiecups na gebruik bij het GFT kunnen of op je composthoop thuis. Hier worden ze omgezet tot supervoedzame compost. Je plantjes zijn er dol op!

Milieuvriendelijk verpakt én verzonden

Ook het verpakken en verzenden van de koffiecups gebeurt op een logische en eerlijke manier. De doosjes met koffiecapsules worden ingepakt door mensen die vroeger een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Zij zijn een onmisbare schakel in ons productieproces, want iedere bestelling wordt op maat voor jou samengesteld. De pakketjes passen door de brievenbus, wat weer ruimte bespaart voor de bezorger. Je bestelling wordt waar kan met de fiets of lopend bezorgd. Lekker gezond voor ons, en een stuk minder vervuilend voor het milieu!

Koffie op? Niet met ons abonnement!

Met een abonnement op de koffiecups van De Koffiejongens is jouw koffie nooit meer op. Je hoeft maar één keer je koffiecups te bestellen, en vervolgens worden ze op jouw schema gratis in je brievenbus bezorgd. Je kunt je abonnement samenstellen, altijd aanpassen en pauzeren zoals jij dat wilt. In onze smaakwijzer vind je alle Koffiejongens-smaken waar je uit kunt kiezen. Los bestellen kan natuurlijk ook.

Zin om onze duurzame koffie eens te proeven? Goed idee! Speciaal voor jou geven we zelfs 5 euro korting op je eerste order van een terugkomende bestelling. Dat is echt lekker proberen!