Koffierecepten

Verwen je smaakpapillen met de leukste en lekkerste koffiecreaties!

IJskoffie Speculoos

Zin om echt lekker af te koelen op een warme zomerdag?

Aanrader: dit heerlijke ijskoffie recept met speculaas in samenwerking met Foodness.

ijskoffie speculoos

Lungo Extra Forte met kardemom

Bereid je voor op een verwarmende traktatie tijdens koude herfstdagen

Met dit heerlijke recept met onze Lungo Extra Forte met een vleugje kardemom. Deze unieke combinatie van intense koffie en specerijen zal je hart verwarmen én je zintuigen prikkelen.

latte macchiato

Ontdek het geheim voor een perfecte Latte Macchiato

Deze iconische koffiecreatie mixt melkschuim met onze intense espresso voor een onweerstaanbare smaaksensatie. We vertellen je stap voor stap hoe je deze koffie op de juiste manier maakt.

latte macchiato
De Koffiejongens - koffiecups - echt lekker

Coffee Gingerbeer Float

Een lekker pittig drankje…

Tot het ijs begint de smelten! Je proeft dan de heerlijke specerijen en de chocoladenoten die in de koffie zitten. Echt een aanrader na een feestelijk etentje!

Ijsblokjes van koffie

Afkoelen met onze Lungo Forte

Deze ijskoffie is niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar ook een verrassende verschijning in het glas.

Ijsblokjes van koffie
koffieijsblokjes recept

Koffie-misu

Koffie-misu? Inderdaad!

We hebben het over Koffie Tiramisu. En het beste nieuws is dat je dit heerlijke dessert gewoon kunt maken met je eigen koffiemachine, zonder lange voorbereidingstijd.

Karamel ijskoffie

Een heerlijke ijskoffie met onze lungo

Maak je klaar voor een onweerstaanbare traktatie – deze heerlijke karamel ijskoffie! Dit recept is niet alleen heel erg lekker, maar ook een waar kunstwerk om van te genieten.

karamel ijskoffie

Espresso macchiato

Ontdek een stoere en verrassende twist op de traditionele espresso

Namelijk met een vleugje zoetheid maar dan zonder zonder suiker. Het geheim? Een subtiele toet  melkschuim die het bittertje van de espresso verzacht.

Flat White

Een flat white lijkt op het eerste gezicht op een cappuccino maar…

Een flat white is eigenlijk een kleine latte en maak je met 1/3 koffie en 2/3 warm opgeschuimde melk. Hierdoor heeft deze koffie net een sterkere koffiesmaak en iets minder melkschuim.

Flat white

Cortado

Zin in een koffie die iets minder melk bevat dan een cappuccino of flat white?

Dan is de cortado jouw perfecte keuze. Deze koffie is een heerlijk alternatief voor de traditionele latte. Met zijn verhouding van relatief minder melk behoudt de cortado een sterke en intense koffiesmaak. Geniet van de perfecte balans tussen espresso en gestoomde melk, verpakt in een klein, maar krachtig kopje koffie.

Ristretto

De naam van deze koffiesoort komt uit het Italiaans. Letterlijk betekent het ‘beperkt’

Hiermee doelen we op het beperkte formaat van de ristretto. Om de authentieke ervaring te beleven, raden we aan om een Ristretto- of Espresso-formaat kopje te gebruiken.

Cappuccino

Een van de meest gedronken koffierecepten van Nederland

De basis van een cappuccino begint (net zoals de latte) bij de espresso. De cappuccino is daarentegen meestal kleiner in volume dan een latte, met een dikkere laag melkschuim. Wij vertellen je precies hoe je de perfecte cappuccino maakt!

cappuccino

Decaf

Decaf is eigenlijk de afkorting van “decaffeinated coffee” – oftewel, cafeïnevrije koffie

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen moment of gewoon wilt genieten van de rijke smaak van koffie zonder de cafeïneboost, onze Decaf is de perfecte keuze. Met zorgvuldig geselecteerde koffiebonen biedt deze koffie een verrukkelijke melange van smaken, zonder de opwekkende eigenschappen van cafeïne.

Espresso

Espresso, in het Italiaans: ‘uitgeperst’.

De naam zelf geeft al aan hoe deze koffie wordt bereid. In een Espresso koffiecup wordt er met druk een klein volume aan water door de fijngemalen koffie geperst. Het resultaat? Een intense smaakervaring en een echte energiebooster!

Espresso

Lungo

Lungo is Italiaans voor lang

Een Lungo koffie heeft hetzelfde gewicht aan koffie als een Espresso, maar heeft meer water nodig en dus ook een langere doorlooptijd. We hebben 3 smaken Lungo, maar je zet ze allemaal op dezelfde manier.