100% Biologisch afbreekbare koffiecups verwerken

Voor iedereen de juiste oplossing

Zo verwerk je onze biologisch afbreekbare koffiecups

Als je genoten hebt van de koffie en de tijd komt dat je het bakje van je koffiemachine moet legen dan kun je het volgende doen met onze biologisch afbreekbare cups.

1. ZELF COMPOSTEREN

Onze cups kan thuis je zelf composteren! De meest bekende methoden  zijn de traditionele composthoop en de compostbak. Een composthoop is een eenvoudige en goedkope manier om organisch afval te composteren, terwijl een compostbak speciaal is ontworpen om dit proces te versnellen.

De cups worden binnen 26 weken volledige gecomposteerd bij een temperatuur tussen de 20-30C. Op jouw composthoop kan het composteren sneller of langzamer gaan. Dit heeft te maken met onder andere de samenstelling van je composthoop. Het kan ook helpen om de cups fijn te snijden voordat je ze toevoegt aan de composthoop, zodat ze sneller afbreken. Lees hier meer over composteren.

2. BIJ HET GFT / GROENBAK

Onze biologische afbreekbare cups kunnen na gebruik bij het GFT of de groenbak. Onze koffiecups zijn namelijk gemaakt van natuurlijke materialen en composteren net zo snel als een bananenschil. Desondanks geven afvalverwerkers in sommige regio’s aan dat biologisch afbreekbare koffiecups niet bij het GFT mogen. Lees hier waarom ze dat wél kunnen.

3. STUUR ZE NAAR ONS RETOUR

Heb je geen composthoop én geen groene bak? Dan nemen wij de cups graag retour. We kunnen er namelijk ook zelf biogas van maken. Wil je een retourlabel? Neem contact op met onze klantenservice.

lungo de koffiejongens thuis composteerbare koffiecups