Al onze koffies zijn een blend van koffiebonen uit verschillende regio’s. Door bonen te mengen creëren we harmonie en complexiteit in een koffie. Dit maakt de koffies spannend. En het geeft alle zes de smaken een eigen, uitgesproken profiel.
De volle krachtige smaak uit Azië, de fruitigheid uit Afrika en de zoete tonen uit Zuid- & Midden- Amerika. Het komt allemaal samen in onze vernieuwde koffies. Want de juiste blend maken is als het componeren van een muziekstuk. Je moet weten hoe je precies de juiste snaar raakt. En dat weten onze koffiemakers wel.
Maar proeven is beleven. Ontdek zelf wat jij proeft in onze koffies.
Koffie vindt zijn oorsprong in Ethiopië, in de regio Kaffa. Voila, vandaar de naam koffie. Na de ontdekking in Ethiopië verspreidde de teelt van koffie zich over de wereld.
De koffieplant, ook wel bekend als Coffea, doet het heel goed in de warme omhelzing van tropische klimaten. In de loop van de tijd ontwikkelde zich dan ook een bloeiende koffie-industrie in landen zoals Brazilië, Colombia, Vietnam en Indonesië. Allemaal landen die onderdeel uitmaken van de zogenaamde ‘koffiebelt’.
Tegenwoordig zijn er verschillende koffiesoorten die in verschillende delen van de wereld worden geteeld. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken en smaakprofielen, afhankelijk van factoren zoals de bodem, het klimaat en de teeltmethoden en verwerkingsmethoden.
Deze verschillende kenmerken ontdek je allemaal zelf in onze koffies.
Hiervoor kun je gebruik maken van het smaakwiel.
Al onze koffie is Rainforest Alliance gecertificeerd. Dat betekent dat jij, door onze koffie te drinken, bijdraagt aan betere leefomstandigheden van de koffieboeren en hun families. Bovendien weet je zeker dat jouw koffie is geteeld met respect voor de natuur.
Wil je een volledig overzicht hebben van de verschillen tussen de verschillende koffiesmaken?
Bekijk dan onze handige smaakwijzer pagina: