Intensiteit: 9/12
In een espresso wordt er met druk een klein volume aan water door de fijngemalen koffie geperst. Het resultaat? Een intense smaakervaring en een echte energiebooster!
Een aangename sterke, romige koffie met kruidtonen van laurier, peper en chocolade en een aangenaam zuurtje als tegenhanger voor de bitters. Elke slok blijft lang hangen.
100% Arabica, donker gebrande koffie. Een mix van bonen uit Brazilië en Midden Amerika.
Een belangrijk deel van de bonen van deze koffie komt uit Brazilië. Een koffieland dat een aparte vermelding verdient als grootste en belangrijkste producent ter wereld.
Een kenmerkend aspect van de Braziliaanse koffieproductie is het gebruik van de natuurlijke verwerkingsmethode. Deze methode houdt in dat de koffiebessen worden gedroogd terwijl ze nog in de schil zitten, waardoor de bonen worden blootgesteld aan de zoetheid en complexiteit van het vruchtvlees.
Dit draagt bij aan de zoete, noot en chocolade-achtige smaak profielen die vaak geassocieerd worden met Braziliaanse koffie.
Met onze espresso kun je echt alle kanten op. Drink je hem puur of doe je er toch liever eerst wat suiker bij? Doe dan eerst de suiker in je kopje en daar de koffie bij. Zo lost de suiker het mooiste op.
Onze espresso is ook heel geschikt als basis voor melkkoffies. Denk aan een perfecte cappuccino, flat white, een latte macchiato of een cortado koffie. Of maak eens een heerlijke koffie tiramisu met een espresso.
Wil je een volledig overzicht hebben van de verschillen tussen de verschillende koffiesmaken?
Bekijk dan onze handige smaakwijzer pagina: