Gratis verzending
70.000+ klanten gingen je voor
Gemiddelde beoordeling van 4.8 ★

NIEUW:
KOFFIECUPS GEMAAKT VAN PLANTEN

DE KOFFIEJONGENS INTRODUCEREN

DE VOLGENDE GENERATIE DUURZAME KOFFIECUPS

De nieuwste generatie koffiecups

Ooit een plant in de vorm van een koffiecup gezien? Nu wel! Onze nieuwste koffiecups zijn namelijk gemaakt van planten. 100% natuur en nog steeds 100% biologisch afbreekbaar.

Koffiecups gemaakt van planten

Voor onze koffiecups is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Deze zijn afkomstig van 100% hernieuwbare grondstoffen, namelijk PHA en cellulose. PHA is een nieuwe generatie biopolymeer gemaakt uit plantaardige oliën. Cellulose komt uit de celwanden van planten.

Onze koffiecups zijn dus 100% natuur. Daarom kunnen de koffiecups bij het GFT of zelfs op je composthoop. Hier worden de koffiecups door micro-organismen omgezet tot vruchtbare compost waar je plantjes dol op zijn. Mooi hoe de natuur werkt he?

Heb je ook meteen een leuke nieuwe hobby d’r bij!

Composteren? Dat kan je leren!

Onze vorige generatie cups verging bij een temperatuur tussen de 40-60ºC. Onze nieuwe cups zijn OK Compost HOME gecertificeerd en vergaan onder de juiste omstandigheden binnen 26 weken bij een temperatuur tussen de 20-30ºC. Geen probleem voor een gezonde composthoop in de achtertuin.

Je kan de cups composteren door ze te mengen met andere composteerbare materialen, zoals groente, fruit en bladeren, in een composthoop of -container. Heb je ook meteen een leuke nieuwe hobby d’r bij! Benieuwd hoe je de beste omstandigheden op je composthoop creëert? 

Kies je pakket

 • Kies het pakket dat bij jou past
 • Bepaal zelf de mix van smaken
 • Jij bent de baas: aanpassen, pauzeren of stopzetten kan altijd

X-small

 • Voor 1 koffie per dag
 • 60 cups elke 8 weken
 • Gratis bezorgd

Small

 • Voor 2 koffie per dag
 • 60 cups elke 4 weken
 • Gratis bezorgd
Meest
gekozen

Medium

 • Voor 3 koffie per dag
 • 60 cups elke 3 weken
 • Gratis bezorgd
Best
geprijsd

Large

 • Voor 4 koffie per dag
 • 60 cups elke 2 weken
 • Gratis bezorgd

Drink je veel meer, of juist veel minder koffie?

We zijn van alle markten thuis: van 60 cups elke 12 weken tot 2000 cups elke week.
Altijd een abonnement dat bij jou past. Cheers!

Dat wil ik
Over de cups

MEEST GESTELDE VRAGEN

Wat is er nieuw aan deze cups?

Onze cups zijn natuurlijk nog steeds 100% biologisch afbreekbaar en kunnen bij het GFT, maar ze zijn nu zelfs thuis composteerbaar!

Waar zijn de nieuwe cups van gemaakt?

Onze koffiecups zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Deze zijn afkomstig van 100% hernieuwbare grondstoffen, namelijk PHA en cellulose. PHA is een nieuwe generatie biopolymeer gemaakt uit plantaardige oliën. Cellulose komt uit de celwanden van planten.

Wat is cellulose?

Cellulose is een bouwstof afkomstig uit de celwanden van planten.

Kan ik de nieuwe cups nog bij het GFT gooien?

Jazeker. De koffiecups zijn TUV OK Compost en TUV OK Compost HOME gecertificeerd. Dat houdt in dat ze zowel thuis als industrieel gecomposteerd kunnen worden.

Mogen de nieuwe koffiecups op mijn composthoop?

Ja, onze nieuwe koffiecups mogen op je composthoop! Onze koffiecups zijn gecertificeerd met het OK Compost HOME certificaat. Het OK Compost HOME certificaat geeft aan dat de cups bij een temperatuur tussen de 20-30C binnen 26 weken composteren. Op jouw composthoop kan het composteren sneller of langzamer gaan. Dit heeft te maken met onder andere de samenstelling van je composthoop. Het kan ook helpen om de cups fijn te snijden voordat je ze toevoegt aan de composthoop, zodat ze sneller afbreken.

Heb je geen composthoop én geen groene bak? Dan nemen wij de cups graag retour. We kunnen er namelijk ook zelf biogas van maken. Wil je een retourlabel? Neem contact op met onze klantenservice.

Wat is de ideale samenstelling van mijn composthoop?

Belangrijk is dat de composthoop zo gevarieerd mogelijk is. Een combinatie van vochtig en droog materiaal, slap en stevig, grof en fijn, koolstofrijk (zaagsel, snoeihout, stro, boombladeren) en stikstofrijk (gras, mest, tuinafval) materiaal. Daarnaast moet er een temperatuur van rond de 20-30C worden gehaald. Dit is een uitdaging tijdens de koudere maanden. En daarom kan het iets langer duren voordat de cup composteert.

Hoe kan ik deze nieuwe koffiecups composteren op mijn eigen composthoop?

Je kan de cups composteren door ze te mengen met andere composteerbare materialen (zoals groente, fruit en gescheurde bladeren) in een composthoop of -container. Het is belangrijk om een goede mix van droge en vochtige materialen te hebben, en om de compost regelmatig om te draaien. Dit stimuleert de afbraak. Het kan ook helpen om de cups fijn te snijden voordat je ze toevoegt aan de composthoop, zodat ze sneller afbreken. Het kan enige tijd duren voordat de cups volledig zijn afgebroken in de composthoop, dus het is belangrijk om geduld te hebben en de compost regelmatig te blijven verzorgen.

Zijn de koffiecups gecertificeerd?

Onze nieuwe koffiecups zijn gecertificeerd met het OK Compost HOME certificaat. En daarmee mogen de koffiecups op jouw composthoop thuis. De condities waar de cups aan moeten voldoen om het OK Compost HOME certificaat te krijgen zijn: 

 • Minimaal 90% biologische afbreekbaarheid moet in maximaal 12 maanden plaatsvinden bij een omgevingstemperatuur tussen de 20-30ºC.
 • Materialen die groter zijn dan 2mm moeten kleiner zijn geworden dan 10% na 6 maanden bij 20-30ºC.

Wat is composteren?

Composteren is het proces waarbij organisch materiaal, zoals afval van groenten, fruit, bladeren en gazonafval, wordt omgezet in compost. Compost is een rijk humusachtig materiaal dat kan worden gebruikt als meststof voor tuinen en planten. Het is een natuurlijke manier om afval te verwerken en tegelijkertijd de bodem te verrijken.

Wat kan er op een composthoop?

Er zijn veel verschillende dingen die je op een composthoop kan gooien. Bijvoorbeeld afval dat afkomstig is uit de keuken, zoals fruit- en groenteschillen, koffiedik en eiervellen. En nu dus ook: onze nieuwe, thuis composteerbare koffiecups.

Wat als ik de cups in de aarde stop?

Je gebruikte koffiecups in de aarde gooien lijkt een makkelijke manier om van je afval af te komen, maar helaas zijn onze koffiecups niet geschikt voor compostering in de aarde in je tuin. Om goed af te breken, hebben onze koffiecups namelijk een speciale temperatuur en vochtigheid nodig die daar niet altijd van nature aanwezig zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn genoeg manieren om je koffiecups te helpen veranderen in voedzame compost! Heb je geen eigen compost mogelijkheid? Dan kunnen je cups nog altijd bij het GFT.

Heb je geen composthoop én geen groene bak? Dan nemen wij de cups graag retour. We kunnen er namelijk ook zelf biogas van maken. Wil je een retourlabel? Neem contact op met onze klantenservice.

Wat moet ik doen als ik geen composthoop of GFT-bak heb?

Heb je geen composthoop én geen groene bak? Dan nemen wij de cups graag retour. We kunnen er namelijk ook zelf biogas van maken. Wil je een retourlabel? Neem contact op met onze klantenservice.