
100% biologische koffiebonen verbouwd in harmonie met de natuur🌿
Onze koffies zijn blends van biologische bonen uit verschillende regio’s, waarbij elke boon zijn eigen verhaal vertelt. Van de krachtige Aziatische smaak tot de fruitige tonen uit Afrika en de zoetheid van Zuid- en Midden-Amerika. Het is als het componeren van een muziekstuk – de juiste mix maakt alles bijzonder.
Cupping score van 82+🌍
En voor de koffiesnobs in de niche, we hebben een kwaliteitsscore van 80+. In gewone koffiedrinkers taal betekent dat: onze bonen horen tot de beste 5% van de wereld, dus uitzonderlijk lekker!
De bonen zijn ook als lekkerste getest door Radar en Het Testpanel😋
Dat komt ook onder andere door het langzame branden op biomassa, waardoor zich diepe en volle smaken kunnen ontwikkelen. Lees hier de uitslag.
Onze koffies zijn biologische blends van de lekkerste bonen uit Azië, Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. Allemaal met een kwaliteitsscore van 80+. Oftewel: uitzonderlijk lekker.
Wist je dat koffie wel 110 verschillende smaken kan hebben? De smaak wordt bepaald door het type boon, de plek waar hij groeit, de manier van verwerken en natuurlijk het brandproces. Elke regio voegt iets unieks toe: van bloemige en fruitige tonen tot kruidige en nootachtige accenten.
Geen zorgen, je hoeft geen koffiesommelier te zijn om jouw perfecte kop koffie te vinden. Wij hebben alvast een selectie voor je gemaakt. Duik in het smaakwiel en ontdek welke smaken jou het meest aanspreken. Ga je voor een Lungo met subtiele tonen van biscuit, honing en sinaasappel? Of kies je liever een krachtige Espresso, waarin je accenten van peper, pure chocolade en amandel proeft? Welke smaak je ook zoekt, wij hebben een koffie die bij jou past.
Onze koffies zijn biologische blends van de lekkerste bonen uit Azië, Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. Allemaal met een kwaliteitsscore van 80+. Oftewel: uitzonderlijk lekker.
In koffie kun je wel 110 verschillende smaakaccenten vinden. Die gaan letterlijk van Abrikoos tot Zoethout. De smaak wordt beïnvloed door de soort boon, de groeilocatie, de verwerkingsmethode en natuurlijk het brandproces. Elke regio brengt zijn eigen karakter mee: van bloemige en fruitige tonen tot kruidige en nootachtige accenten. Een wereld aan smaken, allemaal in één kopje koffie.
Hou je van een zachte, gebalanceerde koffie met subtiele fruitige tonen? Dan is onze Medium Roast perfect voor jou. Hierin kun je onder andere citrus en melkchocolade proeven. Liever een intense, krachtige kop met diepe smaken van pure chocolade, hazelnoot en zelfs pijptabak? Ga dan voor onze Dark Roast. Welke roast je ook kiest, in ons smaakwiel ontdek je precies welke koffie bij jou past.
Onze decaf bonen zijn donker gebrand. Je gaat er smaken in vinden van honing, rode bessen en amandel.
Jouw kop koffie heeft een mooie reis achter de rug – en daar vertellen we je graag meer over. Het begint bij boeren die hun bonen met liefde en vakmanschap telen. Daarna branden we ze fossielvrij voor de beste smaak en verpakken we ze slim, zodat ze vers bij jou aankomen. Geen poespas, gewoon écht goede koffie. Met aandacht gemaakt, om moeiteloos van te genieten.
De kwaliteit van onze koffie begint bij de mensen die ‘m verbouwen – onmisbare partners en echte vakmensen. Zij selecteren alleen de beste bonen, telen met zorg en laten de natuur haar werk doen. Van de hoogte waarop de koffie groeit tot de manier waarop de bonen drogen – elke stap maakt het verschil. Zo weten we zeker dat onze koffie niet alleen verantwoord is, maar ook tot de top van de wereld behoort. En dat proef je.
Onze koffiebessen groeien tussen schaduwrijke bomen en andere gewassen, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. Zonder pesticiden, zonder chemicaliën – alleen liefde, aandacht en de tijd om perfect te rijpen. Doordat onze bonen langer groeien en groter zijn (screen size 18+), ontwikkelen ze een volle, rijke smaak met subtiele tonen van chocolade, noten of een vleugje zoetigheid.
Als de koffiebessen op hun best zijn – rijp, vol en perfect van kleur – worden ze zorgvuldig geoogst, vaak met de hand. Zo worden alleen de bessen geselecteerd die rijp zijn en blijft de koffiestruik en het land in topconditie.
Na de oogst worden de koffiebessen gewassen en gedroogd – afhankelijk van het klimaat, de regio en de werkwijze van de boer. De gewassen methode zorgt voor een frisse, heldere smaak, terwijl drogen met vruchtvlees een zoetere, vollere smaak geeft. Welke methode ook wordt gebruikt, elke boon krijgt de aandacht die hij verdient. Na het branden (hier lees je daar meer over) maken we onze blends – en door dit alles te combineren ontstaan onze onweerstaanbare smaken!
Alleen de allerbeste bonen halen jouw kop. Daarom selecteren we met zorg en stellen we hoge eisen:
We kiezen voor koffie van boeren die verantwoord en eerlijk produceren.
Geen pesticiden, geen chemicaliën. Puur natuur. En dat proef je.
Onze bonen hebben langer gerijpt en zijn groter (screen size 18+). Dit zorgt voor een rijkere en complexere smaak. Alle koffiebonen die we kopen worden beoordeeld als specialty grade koffie met een score van 82+. Daarmee behoren ze tot de beste 5% koffie van de wereld.
Ga mee op reis en ontdek waar & hoe al onze koffies groeien.
In onze circulaire branderij krijgen de bonen de tijd om hun smaak optimaal te ontwikkelen. We branden langzaam, op lage temperatuur, voor een volle en gebalanceerde smaak – zonder bittere of verbrande tonen. Na het branden koelen we met lucht in plaats van water, zodat de smaaktonen volledig tot hun recht komen. Het resultaat? Onweerstaanbaar lekkere koffiebonen met diepe, rijke smaken.
Dit is Pepijn. En dat koffie branden een ambacht is weet niemand beter. Met zijn jarenlange ervaring zorgt hij ervoor dat elke boon precies de juiste branding krijgt.
Pepijn werkt met gevoel en precisie, een echte vakman. Hij kent de bonen als geen ander en weet precies hoe hij hun volle karakter naar boven haalt. De samenwerking tussen Pepijn en onze bonen loopt echt lekker. Want of het nu om de perfecte slow roast gaat of het fine-tunen van een nieuwe blend, Pepijn regelt ‘t. En hoe.
Vanaf het moment dat onze koffiebonen zijn gebrand, willen we hun volle smaak en aroma’s zo goed mogelijk behouden. Daarom nemen we onze verpakking net zo serieus als onze koffie.
worden zuurstofvrij afgevuld, met een papieren filter voor gelijkmatige extractie. Ze zijn thuis composteerbaar binnen 26 weken – beter voor de planeet, zonder in te leveren op smaak.
In plaats van aluminium maken we onze zakken van bamboe en suikerriet. Ze zijn 100% recyclebaar en hebben een slimme afsluiting voor maximale versheid.
En onze verzenddozen? FSC-gecertificeerd, bedrukt met inkt op waterbasis en precies op maat voor je brievenbus, zodat je koffie sneller en met minder uitstoot bezorgd wordt.
Snappen we!