Decaf Koffierecept

Hoe zet ik een Decaf?

Decaf is de afkorting van decaffeinated coffee. Met andere woorden: cafeïnevrije koffie. Onze decaf cup kun je zowel als een lungo als een espresso drinken.

Zo zet je een Decaf Lungo:

Stel je Nespresso-apparaat in op 90 ml, dan is de verhouding water en koffie perfect in balans.

Hoe? Door de knop (voor de grote kop) in te houden tot precies 90 ml. (een maatbekertje is handig om dit af te meten) Vanaf nu staat jouw Nespresso-machine permanent ingesteld voor de perfecte Decaf Lungo.

Zo zet je een Decaf Espresso:

Stel je Nespresso-apparaat in op 40 ml, dan is de hoeveelheid koffie en water perfect in evenwicht. Hoe? Door de knop (voor de kleine kop) vast te houden tot 40 ml. (een maatbekertje is handig om dit af te meten) Vanaf nu zet jouw Nespresso-apparaat voortdurend een perfecte Decaf Espresso.


De-koffiejongens-koffiesoorten-decaf-460-x-690

Hoe drink je de lekkerste Decaf?

 

Er is maar één manier om daarachter te komen en dat is door gewoonweg zelf te proeven. Ga op jouw manier experimenteren. De een voegt er suiker aan toe, de ander melk, of soms beide.

Bestel koffiecups

MaaK er een decaf cappuccino van!

Voor de hand liggend, maar erg lekker: pak een grote kop, zet hierin een Espresso van 40 ml met een decaf cup, voeg vervolgens 100 ml koude melk toe in een melkopschuimer. Wanneer de melk warm en in schuim veranderd is voeg je het in zijn geheel toe aan de Espresso en je hebt een overheerlijke decaf cappuccino.