Espresso Koffierecept

Hoe zet ik een Espresso?

Espresso, in het Italiaans: ‘uitgeperst’. In de Espresso cups wordt er onder hoge druk een klein volume aan water door de koffie geperst.

Stel je Nespresso cupjes machine in op 40 ml, dan is de hoeveelheid koffie en water perfect in evenwicht.

Hoe? Door de knop (voor de kleine kop) vast te houden tot 40 ml. (een maatbekertje is handig om dit af te meten) Vanaf nu zet jouw Nespresso-apparaat voortdurend een perfecte Espresso.Hoe drink je de lekkerste Espresso?

Dat is het mooie aan koffie. Iedereen drinkt een koffie op zijn of haar manier. De keuze is geheel aan jou! De een voegt er een beetje suiker aan toe, de ander melk, of soms beide. Zou je deze vraag aan De Koffiejongens stellen, dan is het antwoord zwart. Zo drink je de Espresso exact op de manier zoals wij de koffie voor jou hebben samengesteld.

Maak er een cappucino van!

Zoals boven beschreven is de Espresso wel echt heel lekker wanneer je deze zwart drinkt. Maar de Espresso cups zijn geschikt voor zoveel meer dan alleen een kleine shot koffie! Voor de hand liggend, maar erg lekker: pak een grote kop, zet hierin een Espresso van 40 ml, voeg vervolgens 100 ml koude melk toe in een melkopschuimer. Wanneer de melk warm en in schuim veranderd is voeg je het in zijn geheel toe aan de Espresso en je hebt een overheerlijke cappuccino.

Bestel koffiecups