Lungo Koffierecept

Hoe zet ik een Lungo?

Lungo is Italiaans voor lang. Een Lungo koffie heeft hetzelfde gewicht aan koffie als een Espresso, maar heeft meer water nodig en dus ook een langere doorlooptijd.

We hebben 3 soorten Lungo cups, maar je zet ze allemaal op dezelfde manier:

Stel je Nespresso-apparaat in op 90 ml, dan is de verhouding water en koffie perfect in balans.

Hoe? Door de knop (voor de grote kop) in te houden tot precies 90 ml. (een maatbekertje is handig om dit af te meten) Vanaf nu staat jouw Nespresso-machine permanent ingesteld op 90 ml. Perfect voor elke Lungo in ons assortiment.Hoe drink je de lekkerste Lungo?

Er is maar één manier om daarachter te komen en dat is door gewoonweg zelf te proeven. Ga op jouw manier experimenteren. De een voegt er suiker aan toe, de ander melk, of soms beide. Wij bij De Koffiejongens drinken een Lungo het liefste zwart. Zo gaat er geen smaak verloren, en drink je de Lungo precies zoals wij hem voor jou gemaakt hebben.

Bestel koffiecups

Welke lungo is het meest geschikt voor mij?

Dat hangt van je eigen smaak af.

  • Traditionele Lungo: Dit is een fruitigere koffie doordat wij deze medium branden. De perfecte soepele Nespresso Lungo om de hele dag door te blijven drinken. Intensiteit: 4/12
  • Lungo Forte: Deze bevat een vleugje rokerige karamel en een vanille afdronk. Een favoriet bij De Koffiejongens. De Lungo Forte is voller en krachtiger van smaak. Intensiteit: 8/12
  • Lungo Extra Forte: Je leest het goed: As, rook, vuur & kolen. Bitter en kruidig. Wij durven wel te zeggen, de sterkste Lungo die je ooit gaat drinken!